Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsgratinerad falukorvsbakelse med tomat och mozzarella

En klassiker som går hem hos både vuxna och barn!

Ugnsgratinerad falukorvsbakelse med tomat och mozzarella
Ugnsgratinerad falukorvsbakelse med tomat och mozzarella
Ugnsgratinerad falukorvsbakelse med tomat och mozzarella
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 600 gfalukorv
  • 2 påsarmozzarella- 240g
  • 34tomater
  • 1 krukabasilika- färsk
  • 100 gparmesan- riven färsk
  • potatismos
  • sallad

Gör så här

  1. Skär falukorv, mozzarella och tomater i skivor.

  2. Varva korv, tomat och mozzarella med basilikablad på höjden i tre lager och stick ner en grillpinne i trä eller lång tandpetare för att hålla skivorna på plats.

  3. Ställ falukorvsbakelserna på ett ugnsfast fat, toppa med riven parmesanost och baka mitt i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter, eller tills osten smält och parmesanen fått fin gyllene färg.

  4. Servera gärna med ett gott potatismos och en grön sallad

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök