Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsfrittata med skinka och fetaost

Efterstek frittatan i ugnen eller på spisen på svag värme under lock ca 15 minuter. 

Ugnsfrittata med skinka och fetaostUgnsfrittata med skinka och fetaostUgnsfrittata med skinka och fetaost

Ingredienser

  • 1zucchini- (400 g)
  • 4salladslökar- eller gul lök
  • 1215körsbärstomater
  • 8skinka- rökta skivor
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 8ägg
  • 4 mskvatten
  • 100 gfetaost
  • rucola- (ev)

Gör så här

  1. Ansa och skiva zucchini och lök. Dela tomaterna. Dela skinkan i mindre bitar.

  2. Sätt ugnen på 225º. Fräs zucchinin i oljan ca 3 min. Tillsätt lök, tomater och skinka och fräs ca 3 min. Salta och peppra. Vispa ägg och vatten och häll över. Smula över osten. Lyft omeletten så att lös smet kan rinna ner och stelna. Stek omeletten på svag värme ca 5 min. Efterstek mitt i ugnen 10–15 min. Strö ev över rucolasallad.

Vad tyckte du om receptet?