Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakat äpple med ingefära och sallad

De här äpplena är mycket goda till julskinkan. Lägg rödlöken i vinäger en stund så får den en klarare röd färg och smaken mildras något .

Ugnsbakat äpple med ingefära och salladUgnsbakat äpple med ingefära och salladUgnsbakat äpple med ingefära och sallad

Ingredienser

  • 4äpple- gärna ingrid marie
  • 3 msksmör- smält
  • 1 tskingefära- mald
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

SALLAD

  • 1rödlök- stor
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 100 grucola
  • 0,5 dlsolroskärnor- rostade, salta
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Halvera och kärna ur äpplena. Lägg äppelhalvorna i en ugnssäker form med snittytan upp. Pensla med smält smör och pudra över ingefära.

  3. Stek äpplena mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut och låt svalna något.

  4. Skala och skiva rödlöken tunt. Lägg skivorna i vinägern ca 5 min. Skölj rucola och blanda med rödlök och solroskärnor. Smaka av med salt och peppar.

  5. Lägg salladen på äppelhalvorna vid servering.

Vad tyckte du om receptet?