Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakade tomater

Varm mozzarella, knaperstekta bacon och ugnsbakade cocktailtomater – underbart gott! Den här rätten passar fint som förrätt, även för dig som äter enligt LCHF!

Ugnsbakade tomater
Ugnsbakade tomater
Ugnsbakade tomater
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 förpbacon- (cirka 140 g)
  • smör- att steka i
  • 1 förpcocktailtomater- på kvist
  • olivolja
  • 1vitlök- hel
  • 2mozzarellakulor
  • 1 krukabasilika
  • oliver
  • 40 grucola
  • svartpeppar- malen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Strimla och stek baconskivorna i smör och låt de rinna av på en bit hushållspapper.

  3. Lägg cocktailtomaterna i en ugnsfast form och ringla på olivolja.

  4. Skala och dela vitlöken på mitten och lägg i formen. Sätt in formen i ugnen i 10 minuter.

  5. Dela mozzarellan i bitar och lägg i formen, lägg på några basilikablad. Sätt in formen i ytterligare 10 minuter.

  6. Ta ut formen och lägg på baconen, oliver, rucola och basilikablad. Strö över malen svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök