Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sötman i tomaterna kommer fram fint då de bakas länge i ugn och sötman bryter av fint mot yoghurtens syra. Ett perfekt tillbehör till exempelvis grillat kött eller fisk. Recept av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.
Sätt ugnen på 100°. Halvera tomaterna och lägg dem på en plåt. Skala och hacka vitlöken. Blanda den med tomaterna. Strö över salt och socker och ringla över olja.
Tillaga tomaterna mitt i ugnen ca 3 timmar. Låt tomaterna svalna.
Bred ut yoghurt i bottnen på ett fat. Toppa med tomater och plockad oregano. Ringla över lite olja från tomaterna och strö över pepparn.
Skala och skär löken i tunna ringar. Strö dem över tomaterna. Servera.