Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakade tomater med yoghurt, olivolja och oregano

Sötman i tomaterna kommer fram fint då de bakas länge i ugn och sötman bryter av fint mot yoghurtens syra. Ett perfekt tillbehör till exempelvis grillat kött eller fisk. Recept av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.

Ugnsbakade tomater med yoghurt, olivolja och oreganoUgnsbakade tomater med yoghurt, olivolja och oreganoUgnsbakade tomater med yoghurt, olivolja och oregano
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 600 gtomater- blandade
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 tsksalt
  • 1 tskströsocker
  • 1 dlolivolja
  • 2 dlyoghurt- turkisk
  • 1 krukaoregano
  • svartpeppar- nymald

Garnering

  • 1schalottenlök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Halvera tomaterna och lägg dem på en plåt. Skala och hacka vitlöken. Blanda den med tomaterna. Strö över salt och socker och ringla över olja.

  2. Tillaga tomaterna mitt i ugnen ca 3 timmar. Låt tomaterna svalna.

  3. Bred ut yoghurt i bottnen på ett fat. Toppa med tomater och plockad oregano. Ringla över lite olja från tomaterna och strö över pepparn.

  4. Skala och skär löken i tunna ringar. Strö dem över tomaterna. Servera.

Vad tyckte du om receptet?

Fler recept av Thomas Sjögren: