Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakade skockor med frastäcke

Ugnsbakade skockor med frastäcke serveras gärna med en grönsallad på buffébordet eller som förrätt.

Ugnsbakade skockor med frastäcke
Ugnsbakade skockor med frastäcke
Ugnsbakade skockor med frastäcke
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 0,5 dlpuylinser- torkade
  • 2 burkarkronärtskocksbottnar- (à 390 g)
  • 1 dlvatten
  • 2 mskcitron- pressad
  • 25 gsmör
  • 0,5 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 70 gspenat- färsk
  • 2 tskolivolja
  • 100 gfärskost- naturell
  • 2 dlparmesan- riven
  • 2 tskcitronskal- rivet
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Frastäcke

  • 1 dlpanko- japanskt ströbröd
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 mskpersilja- finhackad
  • 1 mskolivolja
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Spola av med kallt vatten och låt rinna av.

  2. Sätt ugnen på 225°. Spola hastigt av kronärtskocksbottnarna med kallt vatten och lägg dem i en kastrull med vatten, citronsaft, smör och 1/2 tsk salt. Koka upp och låt sjuda 2-3 min.

  3. Fräs spenaten i olja i en stekpanna tills all vätska dunstat bort. Blanda linser och spenat med färskost, parmesan, citronskal, 1/2 tsk salt och peppar.

  4. Frastäcke: Lägg pankon i en skål. Skala och pressa i vitlöken och tillsätt persilja, olja och salt. Nyp ihop väl.

  5. Lägg kronärtskocksbottnarna i en ugnssäker form. Fördela linsröran i bottnarna och strö över frastäcket.

  6. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min, tills skockorna har fått fin färg. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?