Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakade salviapotatisar  

Ugnsbakade salviapotatisar passar till stekt kalvkött eller fläskkött. De passar också att dippa i en hemgjord majonnäs smaksatt med citron.

Ugnsbakade salviapotatisar  
Ugnsbakade salviapotatisar  
Ugnsbakade salviapotatisar  
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 700 gsparrispotatis- stor
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krukasalvia

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj potatisarna och halvera dem på längden. Blanda potatisen med olja och salt. Lägg 1 salviablad på snitt­ytan på potatishalvorna och lägg dem med snittytan nedåt i en ugnssäker form.

  2. Ugnsbaka mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen är genommjuk och har fin brynt färg.

Vad tyckte du om receptet?