Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakade rotfrukter med tryffelmajonnäs

En kombination att låna också i andra sammanhang. Exempelvis till fredagens stekta biff.

Ugnsbakade rotfrukter med tryffelmajonnäsUgnsbakade rotfrukter med tryffelmajonnäsUgnsbakade rotfrukter med tryffelmajonnäs

Ingredienser

  • 25smålökar
  • 400 gsmåpotatis
  • 6morötter
  • 6palsternacka
  • 2 msksmör
  • 1 tsksalt

TRYFFELMAJONNÄS

  • 2äggulor
  • 1 tskvitvinsvinäger
  • 0,5 tskfransk ljus senap
  • 2,5 dlrapsolja
  • 2 krmsalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 10 gsvart tryffel- hackad
  • 1 tsktryffelolja- Zetas

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala löken, tvätta och halvera potatisen, skala och skär morötter och palsternacka i cm-tjocka stavar. Lägg allt i en långpanna, blanda med lite olja och ugnsbaka ca 30 min.

  2. Tryffelmajonnäsen: Vispa ihop äggulor, vinäger och senap. Tillsätt oljan droppvis under fortsatt vispning.

  3. Smaka av med salt, peppar, fi nhackad tryffel och tryffelolja. Lägg upp rotfrukterna och servera dem med majonnäsen.

Vad tyckte du om receptet?