Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ugnsbakade pommes frites. Härligt frasiga potatisstrimlor som ska ätas nygjorda. Krydda dem efter tillagning med havssalt och örter.
Örtaioli: Se till att alla ingredienserna är rumstempererade. Skala och pressa ner vitlöken i en mixerbägare. Tillsätt ägg, vinäger, salt och olja med oljan överst. Sätt ner mixerstaven i botten på mixerbägaren och mixa några sekunder. Dra försiktigt mixerstaven uppåt. Fortsätt mixa ca 15 sekunder tills en tjock majonnäs bildats. Rör ner hackade örter.
Sätt ugnen på 225° och varmluft. Skrubba potatisen i kallt vatten, skär den i tunna strimlor ca 1/2 cm tjocka. Lägg dem i kallt vatten ca 10 min.
Låt strimlorna rinna av. Torka dem med en kökshandduk och blanda med 2 msk olja. Häll 2 msk olja på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut strimlorna så att de är jämt fördelade på plåten. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Rör om några gånger under tiden så att strimlorna får en jämn gräddning och fin färg. Blanda strimlorna med havssalt och örter. Servera direkt med örtaioli.