Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakade plommon med rom och hasselnötsglass

Ugnsbakade plommon med rom och hasselnötsglass är en god höstdessert. Använd gärna plommon som är ganska syrliga i smaken. Väljer du en sötare plommonsort kan sockermängden minskas.

Ugnsbakade plommon med rom och hasselnötsglassUgnsbakade plommon med rom och hasselnötsglassUgnsbakade plommon med rom och hasselnötsglass
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gplommon
  • 0,5 dlrårössocker
  • 2 mskrom- mörk

Tillbehör

  • hasselnötsglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Halvera och kärna ur plommonen. Lägg dem i en smord ugnssäker form med den kupade sidan nedåt. Strö över socker och häll på rom. Sätt in formen mitt i ugnen och låt stå ca 20 min tills plommonen är mjuka.

  2. Servera plommonen med hasselnötsglass.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: