Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Enkel och snabb dessert, när man vill lyxa till det lite grann.
Tvätta och dela plommonen. Ta bort kärnan. Blanda marsalavin, apelsinsaft och socker i en skål, tills sockret löst sig. Lägg i plommonhalvorna och låt marinera några timmar. Du kan också lägga plommonen med marinad i en plastpåse och förvara i kylen.
Smörj en ugnsfast form och sätt ugnen på 175 grader. Förstek plommonen i en stekpanna med snittytan nedåt för att få en fin färg. Lägg sedan plommonen i formen, häll på marinaden. Stek i ugn ca 10-15 minuter.
Servera med turkisk yoghurt smaksatt med florsocker och lite vanilj.
Recept från Mitt kök