Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakade plommon i marsalavin

Enkel och snabb dessert, när man vill lyxa till det lite grann.

Ugnsbakade plommon i marsalavin
Ugnsbakade plommon i marsalavin
Ugnsbakade plommon i marsalavin
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 68 storaplommon
  • 1 dlmarsalavin
  • 0,5 dlapelsinjuice- pressad
  • 30 gmuscovadosocker- (drygt 2 msk)

Gör så här

  1. Tvätta och dela plommonen. Ta bort kärnan. Blanda marsalavin, apelsinsaft och socker i en skål, tills sockret löst sig. Lägg i plommonhalvorna och låt marinera några timmar. Du kan också lägga plommonen med marinad i en plastpåse och förvara i kylen.

  2. Smörj en ugnsfast form och sätt ugnen på 175 grader. Förstek plommonen i en stekpanna med snittytan nedåt för att få en fin färg. Lägg sedan plommonen i formen, häll på marinaden. Stek i ugn ca 10-15 minuter.

  3. Servera med turkisk yoghurt smaksatt med florsocker och lite vanilj.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök