Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakade persikor med pistasch och glass

Recept på ugnsbakade persikor med pistaschnötter. Underbart god dessert med persikor och pistaschnötter som är enkel att göra. Välj halvmogna persikor så att de inte spricker sönder i ugnen.

Ugnsbakade persikor med pistasch och glass
Ugnsbakade persikor med pistasch och glass
Ugnsbakade persikor med pistasch och glass
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2persikor
  • 0,5 dlpistaschnötter- skalade
  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 2 mskhonung
  • 1 tskvetemjöl

Tillbehör

  • chokladglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Halvera och kärna ur persikorna. Lägg dem med den kupade sidan nedåt i en ugnssäker form.

  2. Grovhacka nötterna. Blanda smöret med honung och mjöl. Blanda i nötterna. Klicka blandningen på persikorna. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Servera de varma persikorna med glass till. 

Vad tyckte du om receptet?