Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakade persikor med pinjenötter – recept

Underbar dessert med persikor, vaniljkvarg och rostade nötter. Smältande lena och goda persikor med lagom sötsyrlig kvarg – perfekt efterrätt som är fräsch efter maten. 

Ugnsbakade persikor med pinjenötter – recept
Ugnsbakade persikor med pinjenötter – recept
Ugnsbakade persikor med pinjenötter – recept
Foto: Åsa Swanberg / Hembakat

Ingredienser

  • 4persikor- mogna
  • 1 mskrårörsocker
  • 1 mskflytande honung
  • 2 dlkvarg- naturell (10 %)
  • 2 mskflorsocker
  • 0,5 tskvaniljpulver- äkta
  • 0,5 dlpinjenötter- rostade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Halvera persikorna och ta bort kärnorna. Lägg halvorna i en ugnssäker form med snittytan uppåt. Strö över rårörsocker och ringla över honung. Grädda persikorna mitt i ugnen i ca 20 min tills de är mjuka.

  2. Vispa ihop kvarg, florsocker och vaniljpulver. Toppa persikorna med kvarg och rostade pinjenötter.

Vad tyckte du om receptet?

Läs mer: 

Kladdkaka - recept på kladdig klassiker