Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakade päron med ädelost

Stiltonosten gör succé i sällskap med päron och gott portvin.

Ugnsbakade päron med ädelost
Ugnsbakade päron med ädelost
Ugnsbakade päron med ädelost

Ingredienser

  • 1 tsksmör
  • 1 tskkanel
  • 120 gädelost- (gärna Stilton)
  • 1 burkpäronhalvor- konserverade (800 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Låt päronen rinna av i durkslag.

  2. Jämna till dem på utsidan och gröp ev ut lite fruktkött med ett kuljärn, för att ge plats till osten.

  3. Lägg päronen i en smord ugnssäker form.  Fördela osten i halvorna. Ställ in päronen mitt i ugnen ca 10 min tills osten smält. Ta ut formen, pudra ett tunt lager kanel över. Servera.

Vad tyckte du om receptet?