Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakade morötter med lammracks och olivkräm

Recept på ugnsbakade morötter med lammracks och olivkräm. Om du inte hittar racks går det bra med kotletter.

Ugnsbakade morötter med lammracks och olivkrämUgnsbakade morötter med lammracks och olivkrämUgnsbakade morötter med lammracks och olivkräm
Foto: Ulrika Pousette

Ugnsbakade morötter med lammracks och olivkräm

  • 1 kglammracks
  • 800 gmorötter
  • 1 litetblomkålshuvud- (500 g)
  • 1gul lök
  • 2 mskolivolja
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 2 tsksalt
  • 4 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 tsktimjan

Tillbehör

  • 1 burkolivcrème- mörk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär morötterna i bitar. Bryt blomkålen i buketter. Skala och skär löken i bitar.

  2. Lägg morötter, blomkål och lök i  en ugnssäker form. Ringla över 1 msk olja, vinäger, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Strö över timjan. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Krydda köttet med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Bryn det runt om i 1 msk olja. Lägg köttet på grönsakerna och stek mitt i ugnen tills köttet har 55 grader innertemperatur, beräkna ca 15 min.

  4. Låt köttet vila ca 5 min innan det skärs i kotletter. Servera med morötter, blomkål och olivcrème.

Vad tyckte du om receptet?