Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 30g
Protein: 27g
Kolhydrater: 26g
Recept på ugnsbakade morötter med lammracks och olivkräm. Om du inte hittar racks går det bra med kotletter.
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär morötterna i bitar. Bryt blomkålen i buketter. Skala och skär löken i bitar.
Lägg morötter, blomkål och lök i en ugnssäker form. Ringla över 1 msk olja, vinäger, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Strö över timjan. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
Krydda köttet med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Bryn det runt om i 1 msk olja. Lägg köttet på grönsakerna och stek mitt i ugnen tills köttet har 55 grader innertemperatur, beräkna ca 15 min.
Låt köttet vila ca 5 min innan det skärs i kotletter. Servera med morötter, blomkål och olivcrème.