Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakade morötter med dukkah och naanbröd

Recept på ugnsbakade morötter med dukkah och naanbröd. Fröblandningen dukkah ger crunch och smak till de söta morötterna.

Ugnsbakade morötter med dukkah och naanbrödUgnsbakade morötter med dukkah och naanbrödUgnsbakade morötter med dukkah och naanbröd

Ingredienser

  • 2 kgknippmorötter
  • 0,5 dlolivolja
  • 3 mskkorianderfrön- hela
  • 2 tskflingsalt

Dukkah

  • 1,5 dlsötmandel
  • 0,5 dlsesamfrön- med skal
  • 0,5 mskkorianderfrön
  • 0,5 mskspiskummin- hel
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 5naanbröd
  • 2 mskolivolja
  • 6 dlsmetana

Gör så här

  1. Dukkah: Sätt ugnen på 175°. Rosta mandeln på en plåt mitt i ugnen 10–15 min, tills de fått fin färg. Låt kallna. Finhacka mandeln.

  2. Rosta sesamfrön, koriander och spiskummin i en torr panna. Stöt frön och kryddor i en mortel. Blanda frön, kryddor och mandel. Krydda med salt och peppar.

  3. Höj ugnsvärmen till 250°.Skrubba morötterna och halvera dem eventuellt på längden.

  4. Lägg morötterna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö över korianderfrön och flingsalt. Rosta mitt i ugnen ca 15 min, tills morötterna är något mjuka men har en kärna kvar.

  5. Pensla naanbröden med olja. Grilla dem på grillen ca 2 min på varje sida.

  6. Servera morötterna med naanbröd, dukkah och smetana.

Vad tyckte du om receptet?