Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ugnsbakade morötter med dukkah och naanbröd. Fröblandningen dukkah ger crunch och smak till de söta morötterna.
Dukkah: Sätt ugnen på 175°. Rosta mandeln på en plåt mitt i ugnen 10–15 min, tills de fått fin färg. Låt kallna. Finhacka mandeln.
Rosta sesamfrön, koriander och spiskummin i en torr panna. Stöt frön och kryddor i en mortel. Blanda frön, kryddor och mandel. Krydda med salt och peppar.
Höj ugnsvärmen till 250°.Skrubba morötterna och halvera dem eventuellt på längden.
Lägg morötterna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö över korianderfrön och flingsalt. Rosta mitt i ugnen ca 15 min, tills morötterna är något mjuka men har en kärna kvar.
Pensla naanbröden med olja. Grilla dem på grillen ca 2 min på varje sida.
Servera morötterna med naanbröd, dukkah och smetana.