Recept & styling Lena Söderström Foto Wolfgang Kleinschmidt
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här plåträtten påminner om en grekisk wok. Japansk soja eller woksås passar fint att servera till.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skär morötter eller palsternacka i små skivor. Skär potatisen i små bitar. Dela och kärna ur och skär paprikorna i små bitar. Dela, skala och skiva löken.
Blanda grönsakerna med salvian, vitlöken och oljan på en plåt. Salta. Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter, rör om då och då.
Toppa med oliverna och peperoni och rosta ytterligare ca 5 minuter.
Servera med smulad fetaost, grön sallad, pitabröd och soja.
Recept & styling Lena Söderström Foto Wolfgang Kleinschmidt
Recept från Mitt kök