Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakade grönsaker med fetaost - allt-i-ett-rätt

Den här plåträtten påminner om en grekisk wok. Japansk soja eller woksås passar fint att servera till.

Ugnsbakade grönsaker med fetaost - allt-i-ett-rätt
Ugnsbakade grönsaker med fetaost - allt-i-ett-rätt
Ugnsbakade grönsaker med fetaost - allt-i-ett-rätt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2morötter- eller palsternackor
  • 812potatisar- vältvättade
  • 1 förpsnackspaprikor- ca 350 g i olika färger
  • 2lökar- röda eller gula
  • 56salviablad
  • 68vitlöksklyftor
  • 45 mskolivolja
  • flingsalt

Topping

  • 20kalamataoliver
  • peperoni
  • 150 gfetaost
  • grönsallad
  • pitabröd
  • japansk soja- eller woksås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Skala och skär morötter eller palsternacka i små skivor. Skär potatisen i små bitar. Dela och kärna ur och skär paprikorna i små bitar. Dela, skala och skiva löken.

  3. Blanda grönsakerna med salvian, vitlöken och oljan på en plåt. Salta. Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter, rör om då och då.

  4. Toppa med oliverna och peperoni och rosta ytterligare ca 5 minuter.

  5. Servera med smulad fetaost, grön sallad, pitabröd och soja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Wolfgang Kleinschmidt

Recept från Mitt kök