Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakade betor med fetaost, valnötter och örtolja

Vegetarisk rätt som passar i skördetid. Ugnsbakade betor smakar ljuvligt, särskilt när de får sällskap av fetaost och örtolja. Med tillbehören fullkornsbröd och hummus blir även den hungrigaste ordentligt mätt.

Ugnsbakade betor med fetaost, valnötter och örtolja
Ugnsbakade betor med fetaost, valnötter och örtolja
Ugnsbakade betor med fetaost, valnötter och örtolja
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ugnsrostade betor

  • 10betor- blandade, gulbeta, rödbeta och polkabeta
  • 2 mskolivolja
  • 1 tskörtsalt
  • svartpeppar- malen

Örtolja

  • 1 knippaörter- blandade, t ex basilika, persilja, timjan
  • 1vitlöksklyfta
  • 4 mskolivolja- eller valnötsolja

Tillbehör

  • 100 gfetaost- ca 16 % fetthalt
  • 0,5 dlvalnötter

Gör så här

  1. skivor fullkornsbröd

  2. dl hummus

  3. Sätt ugnen på 225 grader.

  4. Tvätta betorna och skrubba dem ordentligt eller skala dem. Dela dem sedan i klyftor.

  5. Blanda ihop örtoljan och vänd klyftorna i den.

  6. Lägg klyftorna på plåt med bakplåtspapper.

  7. Baka klyftorna i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter, vänd dem ett par gånger.

  8. Servering

  9. Lägg upp betorna på ett stort fat.

  10. Strö över fetaost, valnötter och örtolja. Toppa med rödbets- och solrosskott.

  11. Servera med nygräddat fullkornsbröd med hummus.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök