Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vegetarisk rätt som passar i skördetid. Ugnsbakade betor smakar ljuvligt, särskilt när de får sällskap av fetaost och örtolja. Med tillbehören fullkornsbröd och hummus blir även den hungrigaste ordentligt mätt.
skivor fullkornsbröd
dl hummus
Sätt ugnen på 225 grader.
Tvätta betorna och skrubba dem ordentligt eller skala dem. Dela dem sedan i klyftor.
Blanda ihop örtoljan och vänd klyftorna i den.
Lägg klyftorna på plåt med bakplåtspapper.
Baka klyftorna i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter, vänd dem ett par gånger.
Servering
Lägg upp betorna på ett stort fat.
Strö över fetaost, valnötter och örtolja. Toppa med rödbets- och solrosskott.
Servera med nygräddat fullkornsbröd med hummus.
Recept från Mitt kök