Recept på hemgjord nötkräm hittar du HÄR!
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Här möts varmt och kallt i en ljuvlig blandning. Skär en skåra i bananerna, fyll med nötkräm och mjölkchoklad och gratinera i ugnen. Servera med chokladglass och chokladsås.
Chokladgratinerade bananer: Sätt ugnen på 210 grader.
Skär en skåra i bananerna på längden. Lägg bananerna på en plåt med bakplåtspapper. Fyll bananerna med Nutella och hackad choklad.
Grädda bananerna mitt i ugnen i 7–8 minuter.
Chokladglass: Dela och skrapa ur vaniljstången. Koka upp vaniljstången, fröna, mjölk, grädde och glykos.
Vispa upp äggulorna med sockret. Häll i den varma gräddmjölken och vispa kraftigt under tiden. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm till 85 grader, eller tills det börjar tjockna, vispa kraftigt under tiden.
Ta av från värmen och vispa i chokladen. Sila av och kyl ner ordentligt i ett iskallt vattenbad. Kör sedan i glassmaskin tills glassen är fast och krämig.
Flytta över i en bunke och sätt in i frysen i minst 1 timme.
Chokladsås: Koka ihop lönnsirap och kakao, rör under tiden.
Servering: Servera de chokladgratinerade bananerna med chokladglass och chokladsås.
Recept på hemgjord nötkräm hittar du HÄR!
Recept från Mitt kök