Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakade bananer med choklad

Här möts varmt och kallt i en ljuvlig blandning. Skär en skåra i bananerna, fyll med nötkräm och mjölkchoklad och gratinera i ugnen. Servera med chokladglass och chokladsås.

Ugnsbakade bananer med choklad
Ugnsbakade bananer med choklad
Ugnsbakade bananer med choklad
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Chokladgratinerade bananer

  • 4bananer
  • 4 msknutella
  • 100 gmjölkchoklad- grovt hackad

Chokladglass

  • 0,5vaniljstång
  • 3 dlmjölk
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 mskglykos- eller honung, flytande
  • 5äggulor
  • 1 dlströsocker
  • 125 gmörk choklad- hackad

Chokladsås

  • 1 dllönnsirap
  • 2 mskkakao

Gör så här

  1. Chokladgratinerade bananer: Sätt ugnen på 210 grader.

  2. Skär en skåra i bananerna på längden. Lägg bananerna på en plåt med bakplåtspapper. Fyll bananerna med Nutella och hackad choklad.

  3. Grädda bananerna mitt i ugnen i 7–8 minuter.

  4. Chokladglass: Dela och skrapa ur vaniljstången. Koka upp vaniljstången, fröna, mjölk, grädde och glykos.

  5. Vispa upp äggulorna med sockret. Häll i den varma gräddmjölken och vispa kraftigt under tiden. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm till 85 grader, eller tills det börjar tjockna, vispa kraftigt under tiden.

  6. Ta av från värmen och vispa i chokladen. Sila av och kyl ner ordentligt i ett iskallt vattenbad. Kör sedan i glassmaskin tills glassen är fast och krämig.

  7. Flytta över i en bunke och sätt in i frysen i minst 1 timme.

  8. Chokladsås: Koka ihop lönnsirap och kakao, rör under tiden.

  9. Servering: Servera de chokladgratinerade bananerna med chokladglass och chokladsås.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på hemgjord nötkräm hittar du HÄR!

Recept från Mitt kök