Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakade äpplen med smak av kanel, honung & konjak

Kanel och kardemumma - två älskade klassiker i kryddhyllan och till bak och desserter - inte minst till jul! Här kommer ett emotståndligt

Ugnsbakade äpplen med smak av kanel, honung & konjakUgnsbakade äpplen med smak av kanel, honung & konjakUgnsbakade äpplen med smak av kanel, honung & konjak
Foto: Martin Skredsvik

Ingredienser

  • 4äpplen
  • 4 tskkonjak- brandy eller calvados
  • 4 tskhonung- flytande
  • 4 krmkanel
  • 4 tsksmör

Till serveringen

  • 2 dlgrädde
  • 1 dlmascarpone

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader

  2. Skär av botten på äpplena. Gröp eller kärna ur dem med kniv eller en äppelpipa men inte hela vägen ner utan helst bara 2/3 ner. Går inte det, kärna hela vägen ner. Skär av änden på kärnhuset och tryck tillbaka. Då flyter inte fyllningen ut.

  3. Ställ äpplena i en ugnsform. Häll i honung, konjak och kanel i urgröpningen. Lägg sist i en klick smör. Lägg på locket. Täck formen med lock eller folie

  4. Ställ in i ugnen och baka i cirka 50- 60 minuter beroende på hur stora äpplena är.

  5. Vispa grädde blanda med mascarpone. Servera med en klick i varje äpple. Skopa upp äppelsky och ringla över grädden.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök