Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kanel och kardemumma - två älskade klassiker i kryddhyllan och till bak och desserter - inte minst till jul! Här kommer ett emotståndligt
Sätt ugnen på 225 grader
Skär av botten på äpplena. Gröp eller kärna ur dem med kniv eller en äppelpipa men inte hela vägen ner utan helst bara 2/3 ner. Går inte det, kärna hela vägen ner. Skär av änden på kärnhuset och tryck tillbaka. Då flyter inte fyllningen ut.
Ställ äpplena i en ugnsform. Häll i honung, konjak och kanel i urgröpningen. Lägg sist i en klick smör. Lägg på locket. Täck formen med lock eller folie
Ställ in i ugnen och baka i cirka 50- 60 minuter beroende på hur stora äpplena är.
Vispa grädde blanda med mascarpone. Servera med en klick i varje äpple. Skopa upp äppelsky och ringla över grädden.
Recept från Mitt kök