Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakade äpplen med mandelmassa

Mandelkrämen smakar otroligt gott till dessa ugnsbakade äpplen, men passar också fint till frukt- och bärpajer.

Ps. Mandelmassan ska vara kyld, då blir den enklare att riva.

Ugnsbakade äpplen med mandelmassaUgnsbakade äpplen med mandelmassaUgnsbakade äpplen med mandelmassa

Ingredienser

  • 6äpplen
  • 100 gmandelmassa
  • 1 burkkesella- (250 g)
  • 1 krmkanel- mald
  • 1 tskkardemumma- hel, stött

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Skölj äpplena. Ställ dem i en ugnsform och baka dem mitt i ugnen ca 20 min.

  3. Finriv mandelmassan, mosa den med 2 msk kesella. Blanda i resterande kesella, kanel och kardemumma.

  4. Servera de varma ugnsbakade äpplena med mandelkrämen.

Vad tyckte du om receptet?