Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakade äpplen med mandel och lättvispad grädde

Ugnsbakade äpplen med mandel är en nostalgiframkallande dessert som smakar fantastiskt och är lätt att lyckas med. 

Ugnsbakade äpplen med mandel och lättvispad gräddeUgnsbakade äpplen med mandel och lättvispad gräddeUgnsbakade äpplen med mandel och lättvispad grädde
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 8äpplen- gärna Aroma eller Ingrid Marie
  • 100 gmandelmassa
  • 75 gsmör- rumsvarmt
  • 0,5 dlmandelspån
  • 1,5 msklönnsirap- + 1 msk
  • 1 tskkardemumma- stött

Tillbehör

  • grädde- lättvispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Ta ur kärnhuset med en äppelpipa eller liten kniv. Ställ äpplena i en smord ugnssäker form.

  2. Riv mandelmassan. Blanda mandelmassa, smör, mandelspån, 1 1/2 msk lönnsirap och kardemumma. Tryck ner fyllningen i äpplena och ringla över 1 msk lönnsirap.

  3. Tillaga mitt i ugnen tills äpplena spruckit lite och har fin yta, ca 20 min. Servera äpplena varma eller ljumna med lättvispad grädde.

  4. Tips! Använd gärna svenska äpplen, som Aroma eller Ingrid Marie.

Vad tyckte du om receptet?