Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakade äpplen med lönnsirap och pekannnötter

Ugnsbakade äpplen med lönnsirap och pekannnötter kan varieras med dina favoritnötter eller hackad mandel.

Ugnsbakade äpplen med lönnsirap och pekannnötterUgnsbakade äpplen med lönnsirap och pekannnötterUgnsbakade äpplen med lönnsirap och pekannnötter
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4äpplen
  • 50 gpekannötter
  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 0,5 dllönnsirap

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Kärna ur äpplena och skär bort botten och toppen. Ställ dem i en ugnssäker form.

  2. Grovhacka nötterna. Blanda dem med smör och lönnsirap. Fyll hålen i äpplena med blandningen. Tillaga mitt i ugnen tills äpplena är mjuka, ca 20 min. Servera med vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?