Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakade äpplen med lättvispad grädde

När äpplen bakas i ugn händer något magiskt med smaken. Passa på i skördetid när det finns gott om svenska äpplen. Den som älskar vanilj smaksätter grädden med 2 kryddmått vaniljfrön.

Ugnsbakade äpplen med lättvispad grädde
Ugnsbakade äpplen med lättvispad grädde
Ugnsbakade äpplen med lättvispad grädde
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4äpplen- stora, fasta
  • 1 dlvalnötter
  • 1 mskhonung- flytande
  • 0,5 tskkanel- malen
  • 1 mskrapsolja
  • 1 dlvispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Skölj och kärna ur äpplena med en äppelurkärnare.

  3. Hacka valnötterna, rör ihop med honung, kanel och rapsolja.

  4. Smörj en ugnsfast form med smör och placera äpplena med hålet uppåt.

  5. Fyll hålen med nötmassan.

  6. Tillaga äpplena mitt i ugnen i cirka 10 minuter, Täck med ugnsfolie och baka äpplena i ytterligare 5-10 minuter.

  7. Vispa grädden och servera till.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök