Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakade äpplen med kolasås


Välfyllda äpplen serveras med en riktigt god kolasås.

Ugnsbakade äpplen med kolasås
Ugnsbakade äpplen med kolasås
Ugnsbakade äpplen med kolasås

Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 6äpplen
  • 50 gmandelmassa
  • 0,5 dlhasselnötter
  • mskråsocker
  • 25 gsmör
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 dlsirap- ljus
  • 2 msksocker
  • 50 gsmör

Gör så här

  1. Skölj äpplena och kärna ur med en urkärnare. Gör hålet ganska stort. Ställ äpplena i en smord form.

  2. Riv mandelmassan och hacka nötterna grovt. Rör socker och smör smidigt och rör i mandelmassa och nötter.

  3. Fördela fyllningen i äpplena och baka i 200 grader, 20 minuter. Koka ihop grädde, sirap, socker och smör till en simmig kolasås. Servera till äpplena med glass och kanel.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök