Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakade ägg med tryffel & surdegsbröd

Ge äggen extra smak av tryffel, så kallad infuserad tryffelsmak, genom att lägga dem i en glasburk med tryffel under natten.

Ugnsbakade ägg med tryffel & surdegsbröd
Ugnsbakade ägg med tryffel & surdegsbröd
Ugnsbakade ägg med tryffel & surdegsbröd
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4ägg
  • 4 mskvispgrädde
  • flingsalt
  • svartpeppar- mald
  • 1svart tryffel- cirka 50 g
  • 4surdegsbröd
  • smör- till formen
  • 1 mskolivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Sätt in en ugnsfast form, gärna i gjutjärn, eller portionsformar i ugnen i cirka 5 minuter. Ta ut formen eller formarna, smörj med smör, knäck i äggen, häll på grädde och ställ tillbaka i ugnen.

  3. Grädda i cirka 3-5 minuter. Håll koll så att äggen inte går för länge i ugnen, gulan ska var krämig.

  4. Ta ut, salta, peppra och hyvla över tryffeln.

  5. Stek surbrödskivorna i smör och dela på längden i en centimeter breda strimlor. Ringla över olivolja.

  6. Vid servering är det gott att doppa surdegsbröden i de nybakade äggen med tryffel.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök