Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ge äggen extra smak av tryffel, så kallad infuserad tryffelsmak, genom att lägga dem i en glasburk med tryffel under natten.
Sätt ugnen på 200 grader.
Sätt in en ugnsfast form, gärna i gjutjärn, eller portionsformar i ugnen i cirka 5 minuter. Ta ut formen eller formarna, smörj med smör, knäck i äggen, häll på grädde och ställ tillbaka i ugnen.
Grädda i cirka 3-5 minuter. Håll koll så att äggen inte går för länge i ugnen, gulan ska var krämig.
Ta ut, salta, peppra och hyvla över tryffeln.
Stek surbrödskivorna i smör och dela på längden i en centimeter breda strimlor. Ringla över olivolja.
Vid servering är det gott att doppa surdegsbröden i de nybakade äggen med tryffel.
Recept från Mitt kök