Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En matig och god rätt som du kan äta till frukost, lunch, brunch eller middag.
Skala och strimla eller hacka löken. Dela tomaterna.
Fräs löken i oljan i en stekpanna, ca 3 minuter. Tillsätt tomaterna och fräs ca 5 minuter. Smula ner buljongtärningen. Strö över paprikapulvret. Blanda i de krossade tomaterna och chilisåsen och sjud såsen på ej för stark värme, tills den tjocknar, ca 15 minuter. Smaka av.
Sätt ugnen på 175 grader. Häll såsen i en oljad ugnssäker form. Gör 4 hål i såsen och knäck äggen i hålen.
Baka i mitten av ugnen tills äggen är klara, ca 10 minuter. Salta, peppra och garnera med persiljan. Servera med baguette.
Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök