Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakade ägg med tomatsås

En matig och god rätt som du kan äta till frukost, lunch, brunch eller middag.

Ugnsbakade ägg med tomatsåsUgnsbakade ägg med tomatsåsUgnsbakade ägg med tomatsås
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 150 glök- stek- eller gul
  • 250 gcocktailtomater- gärna i olika färger
  • 34 mskolivolja- + 1 msk till formen
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 1 tskpaprikapulver
  • 1 burkkrossade tomater
  • 1 dlchilisås av ketchuptyp
  • 4ägg

Till garnering och servering

  • salt- nymalen svartpeppar
  • 2 mskpersilja- hackad
  • baguette

Gör så här

  1. Skala och strimla eller hacka löken. Dela tomaterna.

  2. Fräs löken i oljan i en stekpanna, ca 3 minuter. Tillsätt tomaterna och fräs ca 5 minuter. Smula ner buljongtärningen. Strö över paprikapulvret. Blanda i de krossade tomaterna och chilisåsen och sjud såsen på ej för stark värme, tills den tjocknar, ca 15 minuter. Smaka av.

  3. Sätt ugnen på 175 grader. Häll såsen i en oljad ugnssäker form. Gör 4 hål i såsen och knäck äggen i hålen.

  4. Baka i mitten av ugnen tills äggen är klara, ca 10 minuter. Salta, peppra och garnera med persiljan. Servera med baguette.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

Recept från Mitt kök