Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 22g
Protein: 38g
Kolhydrater: 38g
Ett underbart recept på ugnsbakad torskrygg. En festligt komponerad varmrätt med chorizo-smör som smaksätter både grönsaker och fisk.
Sätt ugnen på 225° varmluft. Tina fisken enligt anvisning på förpackningen. Skölj och skär potatisen i klyftor. Ansa och skär fänkålen i klyftor. Lägg potatis och fänkål på ett bakplåtspapper i en långpanna. Strö på 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Fördela 25 g smör över grönsakerna. Skär korven i tunna skivor. Lägg hälften på grönsakerna.
Gör ett snitt längs med torskryggen. Strö på 1 tsk salt. Fördela 25 g smör och resterande korv i snitten.
Tillaga potatis och fänkål mitt i ugnen ca 12 min. Ta ut plåten och sänk ugnsvärmen till 200° utan varmluft. Lägg på torsken och tillaga ytterligare ca 12 min, tills fiskens innertemperatur är 56°.
Blanda gräddfilen med skalad och riven vitlök, 1 krm salt och 1 krm peppar
Strö hälften av spenaten över fisk och grönsaker och servera med gräddfilssås och resterande spenat.
Läs också: