Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakad torsk med chorizosmör

Ett underbart recept på ugnsbakad torskrygg. En festligt komponerad varmrätt med chorizo-smör som smaksätter både grönsaker och fisk. 

Ugnsbakad torsk med chorizosmörUgnsbakad torsk med chorizosmörUgnsbakad torsk med chorizosmör
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 gtorskrygg- fryst
  • 800 gpotatis
  • 1fänkålsstånd- (200 g)
  • 75 gchorizo- rå, spansk

Tillbehör

  • 2 dlgräddfil
  • 1vitlöksklyfta
  • 250 gbabyspenat
  • smör
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° varmluft. Tina fisken enligt anvisning på förpackningen. Skölj och skär potatisen i klyftor. Ansa och skär fänkålen i klyftor. Lägg potatis och fänkål på ett bakplåtspapper i en långpanna. Strö på 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Fördela 25 g smör över grönsakerna. Skär korven i tunna skivor. Lägg hälften på grönsakerna.

  3. Gör ett snitt längs med torskryggen. Strö på 1 tsk salt. Fördela 25 g smör och resterande korv i snitten.

  4. Tillaga potatis och fänkål mitt i ugnen ca 12 min. Ta ut plåten och sänk ugnsvärmen till 200° utan varmluft. Lägg på torsken och tillaga ytterligare ca 12 min, tills fiskens innertemperatur är 56°.

  5. Blanda gräddfilen med skalad och riven vitlök, 1 krm salt och 1 krm peppar

  6. Strö hälften av spenaten över fisk och grönsaker och servera med gräddfilssås och resterande spenat.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: