Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakad torsk med bacon, tomat och svamp

Ugnsbakad torsk med bacon, tomat och svamp
Ugnsbakad torsk med bacon, tomat och svamp
Ugnsbakad torsk med bacon, tomat och svamp
Foto: Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 600 gtorskfilé
  • salt- peppar
  • 140 gbacon
  • 150 gchampinjoner
  • 1gul lök
  • 1 msksmör- eller margarin
  • 150 gkörsbärstomater
  • 0,5 dldill- hackad
  • 1citron- saften
  • 1 dlost- riven smakrik

Till servering

  • ris- eller potatis, kokt

Gör så här

  1. Lägg fiskfiléerna i en smord form. Vik dem om de är tunna. Krydda med salt och peppar.

  2. Strimla baconen och stek dem nästan knapriga. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

  3. Dela svampen i kvartar, skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i smör. Krydda med salt och peppar. Blanda i bacon, delade tomater och dill.

  4. Fördela på fisken och pressa över citronen. Strö över ost och baka i ugn, 225 grader, 20 minuter. Servera med kokt ris eller pressad potatis.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök