Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakad sötpotatis med pecorino

Den ugnsbakade sötpotatisen är mjuk men har ett krispigt lager av pecorino. Här är potatisen skuren i stavar men de kan lika gärna skäras i tärningar eller skivor.

Ugnsbakad sötpotatis med pecorino
Ugnsbakad sötpotatis med pecorino
Ugnsbakad sötpotatis med pecorino
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 kgsötpotatis
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 2 krmnymald svartpeppar
  • 50 gpecorinoost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär sötpotatis i skivor och sedan i stavar. Blanda sötpotatisstavarna med olja, salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Ugnsbaka potatisen mitt i ugnen i ca 20 min. Riv osten. Ta ut potatisen när den har fått lite färg. Strö över osten och ställ tillbaka i ugnen i ytterligare ca 10 min, tills osten blivit lätt krispig. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?