Recept & styling Lena Söderström Foto Wolfgang Kleinschmidt
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lättlagad plåtmat med massor av goda grönsaker. Tänk på att tvätta sötpotatisen väl. Köp ekologisk sötpotatis om du vill äta den med skalet.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda kikärter, olivolja och parmesan till fyllningen.
Dela sötpotatisen med en vass kniv, men inte helt igenom.
Ansa broccoli och blomkål och skär i skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivoljan och salta. Lägg på potatisen lite här och där, men spara en potatis till hummus, se nedan. Fyll potatisarna med kikärtblandningen. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter. Gör hummus under tiden.
Mixa kikärter, den sparade sötpotatisen utan skal, vitlök, sesampasta, spiskummin, koriander och olja. Smaka av med salt och peppar.
Garnera potatisen på plåten med strimlad persilja och servera med hummus.
Recept & styling Lena Söderström Foto Wolfgang Kleinschmidt
Recept från Mitt kök