Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakad sötpotatis fylld med broccoli och hummus

Recept på lättlagad plåtmat med massor av goda grönsaker. Tänk på att tvätta sötpotatisen väl. Köp ekologisk sötpotatis om du vill äta den med skalet.

Ugnsbakad sötpotatis fylld med broccoli och hummus
Ugnsbakad sötpotatis fylld med broccoli och hummus
Ugnsbakad sötpotatis fylld med broccoli och hummus
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 5 småsötpotatisar- bakade
  • 250300 gbroccoli
  • 250300 gblomkål
  • 3 mskolivolja

Fyllning

  • 200 gkikärter- avrunna, kokta
  • 1 mskolivolja- till
  • 2 dlparmesan- riven

Hummus

  • 200 gkikärter- avrunna, kokta
  • 12vitlöksklyftor- pressade
  • 1 msktahini (sesampasta)
  • 0,5 tskspiskummin- malen
  • 0,5 tskkoriander- malen
  • 3 mskolivolja
  • salt- peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Blanda kikärter, olivolja och parmesan till fyllningen.

  3. Dela sötpotatisen med en vass kniv, men inte helt igenom.

  4. Ansa broccoli och blomkål och skär i skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivoljan och salta. Lägg på potatisen lite här och där, men spara en potatis till hummus, se nedan. Fyll potatisarna med kikärtblandningen. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter. Gör hummus under tiden.

  5. Mixa kikärter, den sparade sötpotatisen utan skal, vitlök, sesampasta, spiskummin, koriander och olja. Smaka av med salt och peppar.

  6. Garnera potatisen på plåten med strimlad persilja och servera med hummus.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Wolfgang Kleinschmidt

Recept från Mitt kök