Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ugnsbakad selleri med ost och honung passar bra till glöggen. Här är pepparkakan utbytt mot en skiva ugnsbakad selleri.
Sätt ugnen på 200°, varmluft. Skrubba rotsellerin väl. Skär den i skivor och skär dem i 4 bitar vardera. Lägg dem på en plåt och pensla med 1 msk olja. Krydda med salt och peppar. Ugnsbaka mitt i ugnen ca 15 min tills de är mjuka och har fått lite färg. Låt svalna.
Blanda spenaten med 1 msk olja. Skär osten i skivor. Fördela spenat, ost och nötter på selleriskivorna. Ringla över honung och strö över rosmarin och granatäppelkärnor. Serveras varma.