Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sejrygg går att beställa i fiskdisken. Den går att byta ut mot lubb eller annan fast vit fisk.
Pumpacrème: Sätt ugnen på 225°. Skala och tärna pumpan. Koka den mjuk i lättsaltat vatten under lock, ca 15 min. Häll av vattnet och låt den ånga av ordentligt.
Mixa pumpan med smör och crème fraiche. Krydda med salt och peppar.
Palsternackor: Skala och skär palsternackorna i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form. Ringla över olivolja och honung, krydda med salt och vitpeppar. Vänd runt och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
Vinägrett: Hacka oliverna. Skala och finhacka löken. Blanda med oliver och lök med olja och vinäger. Smaka av med salt, socker och peppar.
Sänk ugnsvärmen till 150°. Skär fisken i 8 portionsbitar. Krydda med salt och peppar. Bryn dem hastigt i smör i het stekpanna, först med köttsidan nedåt. Lägg fisken, med skinnsidan upp, i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen 15-20 min till 53° innertemperatur.
Servera fisken med pumpacrème och rostade palsternackor.
Skeda vinägretten runt om. Garnera med citronklyftor och dill.