Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakad sej med betor och röd quinoa

Recept på ugnsbakad sej med betor och röd quinoa. Quinoa ett nyttigt glutenfritt frö som passar bra i både varma och kalla rätter.

Ugnsbakad sej med betor och röd quinoaUgnsbakad sej med betor och röd quinoaUgnsbakad sej med betor och röd quinoa
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4 bitarsejfilé- (à 150 g)
  • 1 tskolivolja
  • 1 tsksalt

Quinoasallad

  • 800 gbetor- blandade
  • 2 dlquinoa- röd
  • 1rödlök
  • 1 mskolivolja
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlpersilja- hackad

Garnering

  • 1citron- rivet skal

Gör så här

  1. Skala och skär betorna i klyftor. Koka dem mjuka i saltat vatten ca 20 min. Sätt ugnen på 150°. Pensla fisken med olja och gnid in den med salt. Lägg den i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen 12-15 min.

  2. Skölj quinoan noga i ljummet vatten. Koka den enligt anvisningar på förpackningen.

  3. Skala och skiva löken tunt.Blanda betor, quinoa, lök, olja, vinäger, salt, peppar och persilja.

  4. Lägg upp sallad och fisk på tallrikar och riv över citronskal före servering.

Vad tyckte du om receptet?