Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 22g
Protein: 20g
Kolhydrater: 50g
Recept på ugnsbakad rotselleri med linser och karljohan. Välj de mindre selleriknölarna; de är fastare och har sötare smak.
Använder du torkad svamp måste den blötläggas ca 30 minuter.
Lägg torkad svamp i blöt ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
Skala rotsellerin, det går lättast med en kniv, och skär den i 1 1/2 cm tjocka skivor. Krydda med 1 tsk salt och ringla över 1 msk olja. Strö över hälften av timjanen. Ugnsbaka mitt i ugnen ca 20 min.
Koka linserna i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av. Blanda med 1 msk olja och hackad resterande timjan.
Skala och skiva vitlöken. Skiva svampen. Fräs svamp och lök i 1 msk olja. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Pudra över majsstärkelsen. Häll på crème fraiche och 2 dl vatten. Sjud ca 5 min.
Kolla med en provsticka att sellerin är mjuk. Lägg över på ett fat och häll över linserna. Servera med gräddkokt svamp.