Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ugnsbakad röding med blomkålspuré och skogschampinjoner är en festlig rätt. För att få en riktigt slät blomkålspuré bör blomkålen koka riktigt mjuk innan den mixas.
1. Sätt ugnen på 175°. Bryt blomkålen i buketter. Koka blomkålen mjuk i lättsaltat vatten under lock ca 15 min. Krama bort vätskan från blomkålen med hjälp av en handduk. Mixa slät med lätt crème fraiche och krydda med salt. Späd eventuellt med lite av kokspadet.
Putsa rödingen och smörj en plåt med olja. Salta och peppra fisken. Lägg fisken på plåten med skinnsidan uppåt. Ugnsbaka mitt i ugnen ca 10 min tills den är färdig. Dra bort skinnet före servering.
Putsa svampen och skär i fyra bitar. Skala och finhacka löken. Stek svampen gyllenbrun i smöret, avsluta med att lägga i lök och dill. Smaka av med salt och peppar.
Fördela blomkålspurén mitt på tallrikarna. Lägg på fisken och toppa med svampen. Garnera med forellrom, dill, strimlad rödlök, olja, salt och citronskal.