Tips! För vego: byt ut tonfisken mot cirka 300 g färsk svamp som steks ihop med löken. Och uteslut oliver och kapris.
Läs mer:
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på enkel och god pastarätt med tonfisk! Rigatoni är lite tjockare pastarör som gör att såsen fastnar på ett härligt sätt på pastans insida. Hittar du inte rigatoni går det även bra med penne.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i ca 10 min. Blanda i vitlök och chiliflakes mot slutet.
Tillsätt tomater och vatten och sjud under lock i ca 20 min.
Sätt ugnen på 225°. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnet.
Mixa den tunna tomatsåsen med stavmixer. Blanda i timjan och vinäger. Krydda med salt och peppar.
Blanda pastan med oliver, kapris, hälften av tomatsåsen och 1 dl parmesanost. Låt tonfisken rinna av, försök behålla bitarna hela, och blanda ner i såsen.
Bryt burrataosten bitar. Lägg lite av pastan i en smord ugnssäker form. Varva sedan med tomatsås, 3 dl parmesanost och burrata. Avsluta med tomatsås och ett lager parmesanost.
Gratinera högt upp i ugnen tills gratängen fått fin färg, i 20–25 min.
Tips! För vego: byt ut tonfisken mot cirka 300 g färsk svamp som steks ihop med löken. Och uteslut oliver och kapris.
Läs mer:
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker