Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakad ricotta med tomater och rosmarin

Recept på ugnsbakad ricotta med körsbärstomater och färsk rosmarin. Välj en bra olivolja och satsa på färsk rosmarin.

Ugnsbakad ricotta med tomater och rosmarin
Ugnsbakad ricotta med tomater och rosmarin
Ugnsbakad ricotta med tomater och rosmarin
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 burkricottaost- (250 g)
  • 1 mskolivolja- + 2 msk
  • 400 gkörsbärstomater- på kvist
  • 4rosmarinkvistar
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • surdegsbaguette

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Ringla 1 msk olja i en ugnssäker form. Stjälp upp ricottan hel i formen.

  2. Lägg tomaterna runt om. Repa rosmarinen och strö över. Ringla över 2 msk olja och krydda med flingsalt och peppar.

  3. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna. Servera med baguette.

Vad tyckte du om receptet?