Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakad ratatouille med långbakat sidfläsk och tabbouleh

Gör en stor sats ratatouille och frys in till kommande middagar.

Ugnsbakad ratatouille med långbakat sidfläsk och tabbouleh
Ugnsbakad ratatouille med långbakat sidfläsk och tabbouleh
Ugnsbakad ratatouille med långbakat sidfläsk och tabbouleh
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

    Ratatouille

    • 2gula lökar
    • 6vitlöksklyftor
    • 2zucchini
    • 1paprika- gul
    • 1orange paprika
    • 1röd paprika
    • 600 gkvisttomater
    • 3 mskolivolja
    • 2 kvistartimjan
    • 2 kvistarrosmarin
    • 2lagerblad
    • 1 tsksocker
    • salt- svartpeppar

    Långbakat sidfläsk

    • 800 gsidfläsk- magert eller fläskstek med svål
    • 5 dläppeljuice
    • 1 msksalt
    • 0,5 tsksvartpeppar
    • 1 mskingefära- riven färsk

    Gör så här

    1. Ratatouille: Skala och hacka löken. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Skölj och skär zucchini i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skär tomaterna i stora bitar. Lägg över grönsakerna i en långpanna.

    2. Tillsätt timjan, rosmarin och lagerblad. Ugnsbaka i mitten av ugnen, cirka 40 minuter. Rör om försiktigt då och då. Smaka av med socker, salt och peppar.

    3. Långbakat sidfläsk: Sätt ugnen på 200 grader. Snitta fläsksvålen med en vass kniv i ränder tvärs över köttfibrerna. Lägg fläsket med svålen nedåt i en ugnssäker form. Salta och krydda köttet med peppar och ingefära. Koka upp äppeljuicen. Häll den vid sidan om fläsket och ställ in i mitten av ugnen, cirka 30 minuter.

    4. Ta ut formen. Vänd fläsket. Salta och krydda med peppar och ingefära. Sänk temperaturen i ugnen till 125 grader. Ställ in formen i ugnen, cirka 2 timmar, tills innertemperaturen i köttet är 85 grader. Skär upp i skivor och servera med ratatouille och tabbouleh.

    Vad tyckte du om receptet?

    Här hittar du recept på:

    Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén

    Recept från Mitt kök