Här hittar du recept på:
Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gör en stor sats ratatouille och frys in till kommande middagar.
Ratatouille: Skala och hacka löken. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Skölj och skär zucchini i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skär tomaterna i stora bitar. Lägg över grönsakerna i en långpanna.
Tillsätt timjan, rosmarin och lagerblad. Ugnsbaka i mitten av ugnen, cirka 40 minuter. Rör om försiktigt då och då. Smaka av med socker, salt och peppar.
Långbakat sidfläsk: Sätt ugnen på 200 grader. Snitta fläsksvålen med en vass kniv i ränder tvärs över köttfibrerna. Lägg fläsket med svålen nedåt i en ugnssäker form. Salta och krydda köttet med peppar och ingefära. Koka upp äppeljuicen. Häll den vid sidan om fläsket och ställ in i mitten av ugnen, cirka 30 minuter.
Ta ut formen. Vänd fläsket. Salta och krydda med peppar och ingefära. Sänk temperaturen i ugnen till 125 grader. Ställ in formen i ugnen, cirka 2 timmar, tills innertemperaturen i köttet är 85 grader. Skär upp i skivor och servera med ratatouille och tabbouleh.
Här hittar du recept på:
Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök