Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakad ratatouille från Frankrike

Ratatouille, denna timjandoftande vegorätt med aubergine, paprikor och oliver är både smakrik och färgstark.

Ugnsbakad ratatouille från FrankrikeUgnsbakad ratatouille från FrankrikeUgnsbakad ratatouille från Frankrike
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2rödlökar
  • 2paprikor- röda
  • 1aubergine- eller zucchini ca 300 g
  • 4tomater
  • 1 dloliver- svarta + 3 msk av oljan som oliverna ligger i
  • 1timjan- kruka
  • 2 dlgrönsaksbuljong- (tärning + vatten)

Tillbehör

  • 800 gpotatis- kokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Skala och skär löken i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa och skär aubergine eller zucchini i bitar. Skär tomaterna i klyftor.

  3. Blanda grönsaker, oliver, olja och timjan i en ugnssäker form.

  4. Koka upp buljongen och häll den över grönsakerna. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. Rör om 1-2 gånger under tiden.

  5. Servera grönsakerna med nykokt potatis.

  6. Ca 350 kcal per portion, 15 g fett, 7 g protein, 45 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?