Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ugnsbakad rabarber med gräddfilsmousse och mandelcrunch är syrligt, krämigt och knaprigt – en superkombo!
Mousse: Lägg gräddfilen i ett kaffefilter och låt rinna av i kylen ca 6 timmar.
Vispa grädden och rör ner florsocker och citronskal. Lägg gräddfilen i en bunke och vänd försiktigt ner grädden. Låt moussen stå i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 200°. Ansa och skär rabarbern i bitar eller längder. Lägg dem tätt i en ugnssäker form.
Skala och finhacka ingefäran. Koka upp vattnet med socker och ingefära. Ta kastrullen från plattan och tillsätt limesaften. Häll lagen över rabarbern. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills rabarbern är mjuk men behåller formen.
Crunch: Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt havregryn, mandelspån och sirap och stek på medelvärme under omrörning tills det blivit gyllene. Låt svalna.
Ta rabarbern ur ugnen och servera med gräddfilsmousse och mandelcrunch. Garnera med rivet limeskal och mynta.