Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakad pumpa med bresaola och kittost

Gratinerad pumpa passar både som förrätt och som huvudrätt.

Ugnsbakad pumpa  med bresaola och kittost
Ugnsbakad pumpa  med bresaola och kittost
Ugnsbakad pumpa  med bresaola och kittost
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4pumpaklyftor- t ex muskat eller butternut (ca 500 g)
  • 2 mskrapsolja
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 20körsbärstomater
  • 8 skivorbresaola- tunna
  • 8 skivorkittost- t ex munster eller taleggio
  • 100 gfetaost
  • 8romansalladsblad
  • 8blå vindruvor
  • 2 tskbalsamvinäger
  • 2 mskpumpakärnsolja
  • 2 mskpumpakärnor- saltrostade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg pumpan på en plåt och vänd klyftorna i rapsoljan. Krydda med salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min tills pumpan börjar mjukna.

  2. Lägg körsbärstomaterna bredvid pumpan och tillaga ytterligare ca 5 min.

  3. Fördela bresaola och ost på pumpan och gratinera ca 5 min.

  4.  Lägg upp pumpan på tallrikar. Fördela fetaost, sallad och druvor runt om. Ringla över vinäger och olja och strö på pumpakärnor.

Vad tyckte du om receptet?