Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakad pasta med mozzarella - recept

Att göra pasta i ugnen är gott och går att variera i all oändlighet. Här är en ugnsbakad pastagratäng med tomat och mozzarella som kommer bli hela familjens favorit! Perfekt för festen, en skön fredagskväll eller middag mitt i veckan. Ja, det finns många tillfällen då det kan vara bekvämt att sno ihop en pastagratäng och låta ugnen göra jobbet!

Ugnsbakad pasta med mozzarella - receptUgnsbakad pasta med mozzarella - receptUgnsbakad pasta med mozzarella - recept
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 300400 gköttfärs
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1peperoncino- (torkad chilifrukt)
  • 3passerade tomater- à 400 g
  • 1 dlvatten
  • 1basilika
  • 1 mskrödvinsvinäger
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 400 gpennepasta
  • 23 dlparmesan- färskriven
  • 2mozzarella

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs köttfärs, lök, vitlök och chili några minuter i olivolja. Tillsätt tomaterna och vattnet och sjud cirka 20 minuter.

  2. Riv ner basilikabladen och smaka av med vinäger, salt och peppar.

  3. Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av kokvattnet.

  4. Blanda pastan med hälften av såsen och 1 dl parmesanost.

  5. Lägg lite av pastan i en smord ugnsfast form. Häll på mer sås, parmesanost och en skivad mozzarellaboll. Upprepa på detta sätt tills alla ingredienser är slut. Avsluta med ett lager parmesanost.

  6. Gratinera i mitten av ugnen tills gratängen har fin färg, cirka 20 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök