Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakad medelhavsfisk

Citrus, kapris, oliver och olivolja – svårare än så här behöver det inte vara att laga en fräsch fiskrätt.

Ugnsbakad medelhavsfisk
Ugnsbakad medelhavsfisk
Ugnsbakad medelhavsfisk
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 600 gvit fiskfilé- cirka 600 g , till exempel torsk, sej eller kolja
  • 1citron
  • 1 litenröd paprika
  • salt
  • svartpeppar- nymald
  • 2 mskkapris
  • 1 dlsvarta oliver
  • 2 msktimjan- eller oregano, hackad färsk
  • 3 mskolivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta citronen och skala den tunt med potatisskalare. Skär skalet i så tunna strimlor som möjligt. Pressa saften ur citronen. Skölj och kärna ur paprikan och skär den i tunna strimlor.

  2. Salta och peppra fiskfiléerna och lägg dem i en smord ugnssäker form. Vik in tunnare bitar av filéerna så att fisken blir jämntjock.

  3. Strö över citronskal, paprika, kapris, oliver och örter. Droppa över citronsaft och olivolja. Täck formen med aluminiumfolie.

  4. Baka fisken i mitten av ugnen i cirka 25 minuter, tiden är beroende av hur tjock fisken är.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök