Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ugnsbakad laxpasta med tomater, oliver och basilika. En enkel och supersnabb pastarätt. Rosta allt i ugnen i en form, sedan är det bara att vända ner den kokta pastan.
Sätt ugnen på 200°. Skär laxen i bitar. Lägg lax, tomater och oliver i en ugnssäker form.
Skala och finriv vitlöken och rör ihop med 3 msk olja och citronsaft. Häll vitlöksoljan i formen och blanda om. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Tillaga lax och grönsaker mitt i ugnen tills laxens innertemperatur är 53°, beräkna ca 10 min.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan, men spara ca 1 dl av kokvattnet.
Ta ut formen och dra isär laxen i bitar med en gaffel. Häll den nykokta pastan i formen, repa över basilika och vänd ihop. Späd med kokvattnet till en bra konsistens. Servera.