Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakad laxpasta med tomater, oliver och basilika

Recept på ugnsbakad laxpasta med tomater, oliver och basilika. En enkel och supersnabb pastarätt. Rosta allt i ugnen i en form, sedan är det bara att vända ner den kokta pastan.

Ugnsbakad laxpasta med tomater, oliver och basilikaUgnsbakad laxpasta med tomater, oliver och basilikaUgnsbakad laxpasta med tomater, oliver och basilika
Ugnsbakad laxpasta med tomater Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 450 glaxfilé- utan skinn och ben (MSC-märkt)
  • 350 gspagetti
  • 400 gkörsbärstomater- gärna blandade färger
  • 2 dlkalamataoliver- urkärnade
  • 2vitlöksklyftor- stora
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 krukabasilika
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär laxen i bitar. Lägg lax, tomater och oliver i en ugnssäker form.

  2. Skala och finriv vitlöken och rör ihop med 3 msk olja och citronsaft. Häll vitlöksoljan i formen och blanda om. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  3. Tillaga lax och grönsaker mitt i ugnen tills laxens innertemperatur är 53°, beräkna ca 10 min.

  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan, men spara ca 1 dl av kokvattnet.

  5. Ta ut formen och dra isär laxen i bitar med en gaffel. Häll den nykokta pastan i formen, repa över basilika och vänd ihop. Späd med kokvattnet till en bra konsistens. Servera.

Vad tyckte du om receptet?