Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakad laxfilé toppad med saint agur-ost

En lika enkel som snabblagad rätt med exklusiv smak.

Ugnsbakad laxfilé toppad med saint agur-ostUgnsbakad laxfilé toppad med saint agur-ostUgnsbakad laxfilé toppad med saint agur-ost
PERNILLA WÄSTBERG

Ingredienser

  • 4laxfiléer- (helst benfria) cirka 140 g styck
  • 1 pktsaint agur-ost- (cirka 180 g - eller mer, snåla inte!)
  • 1 pktbladspenat
  • 1purjolök
  • 12kapris- matskedar
  • olivolja
  • muskotnöt- riven
  • basmatiris

Gör så här

  1. Sätt på riset och sätt ugnen på 200 grader.

  2. Smörj en ugnsfast form med olivolja. Lägg i filéerna med skinnet nedåt. Smula Saint Agur-osten över filéerna.

  3. Blanda bladspenat, skivad purjolök och hackad kapris i lite olivolja i en bunke.

  4. Krydda med riven muskot. Lägg därefter denna grönsaks­röra utmed laxen och ställ formen i mitten av ugnen. Tillaga i ugn i cirka 15 minuter.

  5. Vips är allt klart, riset och laxen är färdiga samtidigt. Salta och peppra vid behov.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök