Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakad lax med skaldjur & saffran

Det är också gott att toppa laxen med kokta kräftstjärtar! Ett recept som är lätt att göra och som sedan lagar sig själv i ugnen.

Hittar du inte crème fraiche med saffranssmak kan du blanda egen.

Ugnsbakad lax med skaldjur & saffran
Ugnsbakad lax med skaldjur & saffran
Ugnsbakad lax med skaldjur & saffran
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 700 glax- i bit
  • salt
  • vitpeppar- malen
  • 450 gbladspenat- (fryst)
  • 1 pktbroccoli- eller broccolini
  • 2 dlcrème fraiche saffran & tomat- färdigkryddad
  • 150 gskaldjur- blandade,till exempel räkor och kokta blåmusslor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Salta och peppra laxen.

  3. Tina upp spenaten och låt den rinna av, skär broccolin i bitar.

  4. lägg spenat i botten på en ugnsfast form. Lägg laxen på spenatbädden. lägg broccolin vid sidan om laxen. Bred ut crème fraichen över laxen. Om du inte hittar färdig smaksatt crème fraiche kan du blanda ner ett paket saffran i naturell crème fraiche och tillsätta en hackad vitlöksklyfta.

  5. Sätt in formen i ugnen i 20-25 minuter.

  6. Lägg upp på ett fat och lägg på skaldjuren. Servera med sallad eller ris.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök