Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakad lax med pepparrots-crème fraiche och dillstekt potatis

Recept på ugnsbakad lax med pepparrots-crème fraiche och dillstekt potatis. Det finns färdigriven pepparrot på burk eller tub om du har ­bråttom.

Ugnsbakad lax med pepparrots-crème fraiche och dillstekt potatis
Ugnsbakad lax med pepparrots-crème fraiche och dillstekt potatis
Ugnsbakad lax med pepparrots-crème fraiche och dillstekt potatis
Recept på ugnsbakad lax med pepparrots-crème fraiche och dillstekt potatis Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4 portionsbitarlax- fryst, (à 125 g)
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 mskpepparrot- färskriven

Dillstekt potatis

  • 400 gpotatisar- små, kokta
  • 1 msksmör
  • 80 gspenat
  • 100 gsockerärter- färska
  • 1 mskdill- hackad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • citronklyftor
  • dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg laxen i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Blanda crème fraiche och pepparrot och bred över laxbitarna. Tillaga mitt i ugnen 15–20 min.

  2. Dillstekt potatis: Stek potatisen i smör. Vänd i spenat, sockerärter och dill. Krydda med salt och peppar. Lägg upp potatisen på ett stort fat och lägg på laxen. Garnera med citron och dill.

Vad tyckte du om receptet?